26: Boxing Day

Alltså denna bilden är mitt allt, jag kommer aldrig att glömma denna dagen. Jag sitter just nu och kollar igenom årets händelser i bilder och herre jesus vad jag har älskat många delar av 2014! Att ha fått stå längst fram på Lana Del Rey är nog det mest sjukaste som hänt iår. Innan jag visste att hon skulle komma till Bråvalla så fanns inte ens tanken att jag någonsin skulle få se henne. Men sedär, i somras var jag som minst ca två meter ifrån henne. :)
 
Många saker detta året har varit så sjukt galet bra, och nästa år har jag ännu mer planerat så jag hoppas att det slår succé även då!
 
KOM NUUUU 2015, JAG ÄR FÖR TAGGAD FÖR ATT VÄNTA LÄNGRE!


25e: 100 DagarGod Jul! Hoppas alla har haft en riktigt mysig julafton! 

Idag (igår) har man gett och fått många fina julklappar men imorgon (idag) blir det ännu ett till julfirande att se fram emot. 

Det är nu bara 100 dagar kvar tills jag fyller 18 år och det är ju ändå ganska sjukt eller. Ser fram emot det något så enormt!24e: Feliz Navidad

 
Även om det inte är snö ute, och även om månaden gått så snabbt att det känns som att det är 14 december, så är det ändå julafton! Alla julklappar är färdiga (förutom en som jag löser snabbt imorgon), julgranen är pyntad och julgodiset är bakat. Det enda som är kvar är att jag ska sova så att jag kommer upp tidigt imorgon!
 
Jag kommer ihåg när man var liten och hade önskelistor som var lika långa som en själv, och då julen var en himla stor grej. Nu kan jag inte komma på något jag verkligen önskar mig och ibland känns det nästan lite fel att be om något. Det känns som att julen ändå ska handla om att vara med varandra och att ge saker som man känner passar till personen! 
 
Idag (efter denna natts sömn) ska jag fira jul hos mamma på dagen, sedan dra till pappa på kvällen, sova där och sen fira jul hos honom på juldagen. Detta blir första året vi firar jul som delad familj, och just nu känns det väldigt annorlunda. Kommer alltid att sakna de stunder vi hade och allt det vi kunde göra tillsammans. Jaja, tillslut kommer jag säkert att vänja mig. Mår de andra bra så mår jag bra!
 
Nej vad depp det blev nu. IDAG SKA MAN VARA GLAD, och det ska jag verkligen vara! Hoppas alla får det riktigt mysigt.
 
God Jul!
 
// Lana Del Rey - Paradise (julklapp från loulou) //


23e: Snartså

 


22e: Maleficent

Jag älskar, ÄLSKAR, denna filmen. Helt sjukt vad jag älskar den. Efter att ha sett på törnrosa som liten har man ju fått bilden av att "den onda fén" varit det värsta som funnits. Att det var hon som förstörde allt och man hatade henne, var rädd för hennes osv. osv.
 
Den nya filmen Maleficent visar hela händelsen från "den onda fén's"/Maleficent's perspektiv. Man förstår liksom varför vissa saker händer i berättelsen, sånt som i den tecknade filmen "bara hände". Och alltså, ANGELINA JOLIE, hon är perfekt. Vacker som satan, perfekt i rollen och JA, ALLT ANGÅENDE HENNE ÄR PERFEKT.
 


15e: Bloody Monday, bokstavligt talat

Idag stannade man hemma från skolan för att man var kvinna :) Känns bra.
 
Iallafall! Nu pågår sista veckan av skolan och det känns så äääckligt bra. Varit riktigt stressad nu det sista med uppgifter som är efter och blablabla. Har inte kunnat vara mig själv helt ut, jag har typ varit en deppklump som bara tänker negativt om allt.
 
19 december kommer bli en så bra dag. Visst jag "älskar" ju skolan, men det är verkligen behövligt med en paus just nu. Herrejistanes vad jag ska chilla och ta det lugnt, hoppas det är OK för alla.
 
Snart syns vi Janis ♥
 
 


14e: Tape Extensions

 
Igår kväll satte jag i löshår på Sofia lite sådär snabbt! Löshåret var ganska mycket ljusare än hennes egna hårfärg, så vi färgade löshåret mot en mörkbrun ton och det gav oss exakt rätt färg. Jag blev extremt nöjd med resultatet och det tror jag Sofia också blev.
 
Detta är andra gången jag har satt i löshår på någon, så nu känner jag att jag ändå kan ta emot diplomet, tack på förhand!


8e: Juligt

 
Min arbetsstation för inatt


7e: Plans

Bilder från Tumblr


6e: Under pressure

 
Känner verkligen hur kylan, hösten och framförallt skolan tär på en. Inte riktigt haft en stund på senaste då jag kände att livet var roligt, utan det har skolan totalt förstört. Förstå mig inte fel, jag älskar själva skolan och mitt program, men det pressen och ångesten som man har konstant. Brukar alltid känna att jag blir deppig på hösten, att jag får den så kallade "höst-deppen". Men har aldrig känt det såhär starkt. Nu har jag verkligen deppat ihop till en liten klump och jag mår bara allmänt dåligt! Inte för att vara sån, men detta beror mest på skolan enligt mig. Den sätter stopp för livet.
 
Vem bryr sig om hur hellenismen påverkade Rom? Vem bryr sig? Hade jag velat veta det hade jag googlat det, samma som jag gör med allt annat jag vill veta eller lära mig - jag googlar. Om vi nu har den förutsättningen i dagens samhälle att kunna googla, VARFÖR behöver vi då lägga ner två veckor på att nöta in det i huvudet, ha ett prov som man får F på (känner press), ha ett omprov som man kanske också får F (får ångest) på och sedan ska göra ett till? VAD ÄR MENINGEN? Det har så himla lite betydelse i våra liv, men ändå görs det till en så stor grej. Vi får lite pengar i månaden så vi måste även tjäna pengar på allt detta, finns det tid och ork för jobb när skolan är så hård? Svaret är nej. Jag har inget jobb just nu och jag känner verkligen att jag skulle behöva tjäna pengar, men har en kompis som jobbat riktigt hårt och tjänat bra som helt enkelt inte klarar det längre, inget håller ihop. Det är Skolverkets tankar och idéer för hur vi ungdomar ska lära oss som är helt fucking störda.
 
Hittade en artikel som skrivits av en tjej som går 2an på gymnasiet, och jag känner verkligen exakt som henne!
 
Länk
"Denna press som elever får under sina skolår kan vara extremt jobbiga. Chansen att börja må dåligt är väldigt stor. Man vill kunna prestera så gott man kan, men det går bara inte till slut. Man orkar inte."
 


5e: Langos4e: Min musik just nu

 
Spotifylistor:
-14 Hunger
-14 Don't Kill the Magic
-14 Look out for Sammy
-14 Bara bra, hurså? 
-14 Lizzy Grant


3e: 10 Saker

1. Älskar adrenalinkickar. Därav älskar jag Liseberg. Därav åker jag allt på Liseberg. Därav älskar jag adrenalinkickar!
 
2. Jag är en tidsoptimist, vilket jag inte är så stolt över. Jag gillar själv inte när folk kommer försent och jag försöker hela tiden att förbättra mig.
 
3. Jag har svårt att "börja göra något" på dagarna. Även fast jag vet att jag har tusen saker som måste fixas så har väl jag något lugn inom mig som tar bort alla de tankarna. Så sitter jag där istället och spelar Flappy Bird och hamnar efter i livet. En sjukligt dålig vana.
 
4. Jag har ingen religiös tro. Jag tror på logiken. Det har alltid varit så, jag följer det som känns logiskt.
 
5. Folk säger att jag kan allt. Men det är mycket jag inte kan som många andra kan. Exempelvis att  vara under vatten utan att hålla för näsan :) Sådär då har vi löst det problemet, jag kan inte allt!
 
6. Efter att ha sett en ny film och älskat den/fått känslor för den, sitter jag helt maniskt och lyssnar på soundtracken till den, småklipp på youtube om den, kollar på den kanske en gång till, drömmer om det nätterna och tror att jag är de i filmen. Helt sjukt. Detta är alltså inget jag väljer, det bara är så.
 
7. Jag blir lätt irriterad på småsaker. Inte på folk och inte så att det stör någon annan, men typ att ett hårstrå kittlar mig i mungipan, jag skakar av ilska inombords innan det hårstrået har försvunnit. 
 
8. Jag klarar ej av att lyssna på radioprogram/podcasts där det låter som att folk spelat in sin röst med mikrofonen inne i munnen. Vet inte hur jag ska förklara detta bra... Men asså ljudet när det smaskar i halsen/gommen/tungan... Det är fruktansvärt.
 
9. Jag älskar Chai Latte. Chai Latte är min livsglädje, mitt liv, mitt allt.
 
10. Jag vill så mycket. Jag vill ha en bra blogg. Jag vill börja göra YouTube-filmer oftare. Jag vill uppdatera min kamerautrustning. Jag vill resa. Jag vill chilla. Jag vill sova. Jag vill snooza och jag vill allt. 


2a: I'm a cold blood killer

 
Har så mycket att bli klar med i skolan denna vecka så att jag spyr. Spyr på engelskan. Spyr på medier, samhälle & kommunikation. Spyr på grafisk kommunikation. Spyr på kompletteringar. Spyr på körkortsteori. Spyr på svenskan. Spyr på allt.
 
Här använde jag mig utav stilgreppet anafor. Anafoʹr (grekiska anaphoraʹ ’återföring’, ’återbärande’, här ’tillbakasyftning’, ’upprepning’), stilistisk term för flera på varandra följande parallella led som börjar på samma sätt: Spyr på skolan, spyr på skolverket, spyr på allt. Används i texter för att förstärka eller förtydliga något. I detta fall vill jag förtydliga att jag spyr, på princip allt. 
 
#hjärntvättadstudent2014 #pray4meplz
 
Ska vara gladare imorgon. Lovar :)


1a: Detsember ez heer

Nu har äntligen december kommit, och slutet på detta år är snart här!
 
Min plan är att jag ska fylla hela december med blogginlägg, minst ett inlägg varje dag. Det behöver inte specifikt handla om julen bara för att det är december, utan det kan vara om vad som helst bara så att jag kommer igång med bloggandet igen!
 
Som ett intro, eller ”startinlägg”, blir det ett textinlägg. Jag har helt ärligt aldrig gjort ett seriöst inlägg där jag bara skrivit eftersom jag själv nästan aldrig stannar upp på andras bloggar och läser. Jag är en som mest kikar igenom snabbt och fäster ögonen på bildern och design. Det har blivit det som intresserat mig till att bara lägga ut mina fotografier eller andra bilder.
 
Jag vill skriva så himla mycket om detta året även fast det inte är slut än. Delvis hur mitt liv har varit upp och ner men också småsaker som gjort mig så himla inspirerad, som gjort till en ny person, eller en ny version av mig själv kanske låter bättre. Detta sparar jag dock till nyår.
 
Här kommer en sneakpeak på det jag kommer att ta upp. Kanske ändrar om, lägger till eller tar bort något, vi får se!
  • Vänner
  • Fester
  • Människor
  • Mamma & Pappa
  • Syskon
  • Lilla My
  • Foto / Skola
  • Livet
  • Ideal & Komplex
  • Nyårslöftet
Så ja, det var det för idag! Har alltid varit lite skeptisk till att lägga ut en massa personlig info om mig själv på nätet, men jag orkar inte vara hemlig längre.
 
Ha en bra dag så hörs vi imorgon!