6e: Under pressure

 
Känner verkligen hur kylan, hösten och framförallt skolan tär på en. Inte riktigt haft en stund på senaste då jag kände att livet var roligt, utan det har skolan totalt förstört. Förstå mig inte fel, jag älskar själva skolan och mitt program, men det pressen och ångesten som man har konstant. Brukar alltid känna att jag blir deppig på hösten, att jag får den så kallade "höst-deppen". Men har aldrig känt det såhär starkt. Nu har jag verkligen deppat ihop till en liten klump och jag mår bara allmänt dåligt! Inte för att vara sån, men detta beror mest på skolan enligt mig. Den sätter stopp för livet.
 
Vem bryr sig om hur hellenismen påverkade Rom? Vem bryr sig? Hade jag velat veta det hade jag googlat det, samma som jag gör med allt annat jag vill veta eller lära mig - jag googlar. Om vi nu har den förutsättningen i dagens samhälle att kunna googla, VARFÖR behöver vi då lägga ner två veckor på att nöta in det i huvudet, ha ett prov som man får F på (känner press), ha ett omprov som man kanske också får F (får ångest) på och sedan ska göra ett till? VAD ÄR MENINGEN? Det har så himla lite betydelse i våra liv, men ändå görs det till en så stor grej. Vi får lite pengar i månaden så vi måste även tjäna pengar på allt detta, finns det tid och ork för jobb när skolan är så hård? Svaret är nej. Jag har inget jobb just nu och jag känner verkligen att jag skulle behöva tjäna pengar, men har en kompis som jobbat riktigt hårt och tjänat bra som helt enkelt inte klarar det längre, inget håller ihop. Det är Skolverkets tankar och idéer för hur vi ungdomar ska lära oss som är helt fucking störda.
 
Hittade en artikel som skrivits av en tjej som går 2an på gymnasiet, och jag känner verkligen exakt som henne!
 
Länk
"Denna press som elever får under sina skolår kan vara extremt jobbiga. Chansen att börja må dåligt är väldigt stor. Man vill kunna prestera så gott man kan, men det går bara inte till slut. Man orkar inte."
 Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?